Arxiu de gener, 2017

Punt de trobada i horaris:

CSSSG:  11:30h.

FGC PROVENÇA (ESPAI MERCÈ SALA):  12:00h.

cereria

El model de comerç de Barcelona és únic, tant únic com el establiments que l´han constituït durant més de cent anys. Avui, aquests locals emblemàtics amb segell propi i personalitat són un testimoni viu de la nostra memòria històrica comercial que, sens dubte, cal conservar.

L´exposició De tota la vida. El comerç emblemàtic de Barcelona, impulsada per la Regidoria de Comerç i Mercats i materialitzada pel fotògraf Esteve Vilarrúbies, vol reivindicar el paper d´aquests establiments com a referents de la ciutat i fomentar-ne el coneixement entre la ciutadania i les persones que visiten Barcelona.

El projecte s´emmarca dins la Ruta dels Emblemàtics, una guia en línea amb la què es pot gaudir d´aquests patrimoni tan valuós, i una plataforma de difusió en l´àmbit local, nacional i internacional, que contribueix al fet que aquests comerços formin part de la ruta turística i cultural de la ciutat.

Comments Sense comentaris »

mescladísmescladis1

Punt de trobada i horaris:

CSSSG: 16:00h.

JAUME I: 16:45h.

La ONG Mescladís és una entitat sense ànim de lucre la voluntat és contribuir a un horitzó de cohesió social a Barcelona. Apostem per una convivència enriquidora, amb drets i oportunitats garantits per a tots i totes.

Mescladís impulsa oportunitats per a persones amb dificultats per accedir al mercat laboral i els drets humans no estan garantits. El nostre equip és divers i multicultural. Totes i tots compresos amb una societat justa.

Constantment s´acosten a Mescladís persones com tu, de diferents edats i contextos, interessades a col.laborar. Les possibilitats sempre estan obertes, tant per a tasques concretes en les que necessitem suport, com per proposar i acompanyar noves activitats.

 

 

Comments Sense comentaris »

Punt de trobada i horaris:

CSSSG: 11:00h.

SORTIDA: CONCERT EN ENTORN NATURAL

Vine a gaudir d´un concert en directe en un entorn natural: anirem a fer una passejada per Vallvidrera i pel parc de Collserola, i després gaudirem d´un concert a l´aire lliure del duet Jo Jet i Maria Ribot al Centre Cívic Vázquez Montalban de Vallvidrera, tot prenent alguna cosa.

Jo jet i Maria Ribot:

Lliure o descansar és el segon disc del duet manresà i, a diferència de Viatges i flors – un primer disc primaveral i lluminós -, reflecteix la cara noctura de la vida. En escoltar-lo s´hi senten el referents de Bon Iver, Sufjn Stevens, Fink i Jonsi. En pair-lo se sent respirar i batejar l´espai, el duet cantant junt i la circumstància que envolta la gravació. És un disc honest i viu amb el qual Jo Jet i Maria Ribot han explorat nous camins sonors tot mantenint-ne l`essència. Un so independent, un format clàssic i un plantejament pop: una fórmula única arreu.

descarga 5 images5

Comments Sense comentaris »

Punt de trobada i horaris:

CSSSG: 16:00h.

TORRE VENECIANA PLAZA ESPANYA:   16:30h

SORTIDA: MNAC “PICASSO I L´ART ROMÀNIC”

A través de 40 obres de Pablo Picasso, el Museu Nacional d´Art de Catalunya (MNAC) proposa explorar les influències i afinitats entre l´obra de l´artista i l´art romànic. L´exposició “Picasso i l´art romànic”, comissariada per Juan José Lahuerta i Emilia Philippot, posa l´accent en les dades que marquen la relació entre el pintor i una dels estils artístics per excel. lencia de l´Edat Mitjana.

El 1906, en un moment decisiu de transformació del seu estil, Picasso s´instal.la uns mesos al poble de Gósol, al Pirineu català. Gairabé trenta anys més tard, el 1934, visita les col.leccions d´art romànic del que avui és el Museu Nacional d´Art de Catalunya, un esdeveniment àmpliament comentat per la premsa barcelonina de l´època. L´exposició organitzada conjuntament amb el Museu Picasso de París, comptarà amb unes 40 obres i es desplegarà a les sales d´art romànic de la col.lecció permanent del MNAC.

descarga descarga (1)

Comments Sense comentaris »

SORTIDA: Museu Picasso. “CUBISME I GUERRA”

Club Social a les 11h

Canaletes a les 11:30h

Aquesta exposició explora l´obra d´artistes que, malgrat el conflicte, refusaven que testimoniar la guerra o produir propaganda fos el seu deure i van mirar de mantenir vives les noves possibilitats que entre 1911 i 1914 el cubisme havia obert a París per a la pintura i l´escultura.

cubisme

La gran majoria de joves francesos, aptes van ser mobilitzats. Els artistes que es van quedar a París, doncs, eren estrangers, massa grans o no aptes per al combat: Pablo Picasso, juntament amb Juan Gris i María Blanchard, també espanyols, el mexicà Diego Rivera, l´italia Gino Severini, l´escultor lituà Jacques Lipchitz, l´esculptor francés Henri Laurens i el pìntor Henri Matisse. Fernand Lèger i Georges Braque, que van lluitar al front i que van tenir respostes artístiques al conflicte molt diferents, estan també inclosos en aquesta exposició.

 

Comments Sense comentaris »

SORTIDA: CAIXAFÒRUM. Thyssen-Bornemisza.

Club Social 17h

Pl. Espanya (torre veneciana dreta) 17:30h

Per primera vegada des que la col.lecció Thyssen-Bornemisza va ser adquirida per l´Estat espanyol el 1993, un gran conjunt d´obres mestres del Museu Thyssen s´exposaran fora de Madrid. En ocasió del 25 aniversari de l´obertura del Museu, que celebra el 2017, arriba a CaixaForum de Barcelona aquesta selecció de 62 obres mestres, incloent 8 pintures habitualement instal.lades al dipòsit THYSSEN al MNAC.

THYSSEN

El propòsit d´aquesta exposició és oferir a Barcelona un Thyssen que mai s´ha vist a Madrid. Les obres mestres són les que habitualment poden veure´s a les sales del Thyssen de Madrid, però ara insta.lades en un ordre inèdit. No es tracta només d´una antologia d´obres mestres d´artistes com Fra Angelico, Bellini, Brueghel, Rubens, Rembrandt, Canaletto, Cèzanne, Pissarro, Picasso, Chagall, Hopper, entre uns altres, sinó d´una nova lectura de la col.lecció Thyssen basada en cinc gèneres: pintura religiosa, retrat, naturalesa morta, paisatge i paisatge urbà.

bor-thy

 

Comments Sense comentaris »

Punt de trobada i horaris:

CSSSG:   11:00h.

Ascensor Pl. Lesseps:  11:30h.

bunquers bunquers2

Els Búnquers del Carmel var ser construïts al maig de l´any 1937, durant la Guerra Civil Espanyola. Eren, juntament amb el antiaeri de Sant Pere Màrtir, els eixos de la defensa antiaèrea de Barcelona dels que encara avui en dia queden restes. Durant la guerra civil de Barcelona era contínuament bombardejada, i es va decidir instal.lar a la part alta del Turó de la Rovira els canons antiaeris del Carmel. A partir del període de 1940 a 1950, sota el règim franquista instal.lat al país, es produeix la urbanització d´aquesta zona, eminent antecesor de la comuna que avui l´ocupa.

Actualment s´ha convertit en un mirador de la ciutat de Barcelona des del qual tindrem una vista de 360 graus de la ciutat. En els últims anys s´ha remodelat i convertit en una de les seus del Museu d´Historia de Barcelona.

Comments Sense comentaris »

Punt de trobada i horaris:

CSSSG:  17:30h.

URQUINAONA:  18:00h.

pati-llimona1 images6

 

 

 

 

Senda té passió per la creació, valora i dóna suport al talent, el risc i la singularitat d´artistes joves i establerts tant l´àmbit nacional com internacional, defensant el valor individual de cada un i fugint de programes tancats o línies de pensament unidireccional. Creiem en el valor de la diversitat i en la riquesa del múltiple llenguatge i intentem identificar mons singulars en el quals emmirallar i amb els quals créixer.

Des de 1991 hem exercit una tasca de galeria, i d´ara en endavant ampliem el nostre camp d´acció cap a altres serveis d´art. És important per a nosaltres seguir col.laborant amb artistes que confien en la nostra tasca i participar i donar suport al seu procés creatiu perquè projectes nous vegin la llum, fora o dintre del nostre espai de la galeria i servir igualment de suport a institucions o tercets en els seus projectes artístics.

Comments Sense comentaris »

Punt de trobada i horaris:

CSSSG: 11:00h.

pedralbes pedralbes2

El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, fundat     l´any 1327 per la Reina Elisenda de Montcada, constitueix un testimoni cultural i històric únic de la comunitat de clarisses que hi ha viscut ininterrompudament des del 1327 fins al pràcticament avui dia.

Els prop de 700 any d´història del monestir constitueixen un testimoni únic no només de la vida monacal de la comunitat de clarisses que gairebè hi han viscut ininterrompudament fins al present, sinó també de la història de la ciutat de Barcelona i de Catalunya.

El claustre gòtic de tres pisos articula les diverses dependències de la comunitat, entre les que destaquen la capella de Sant Miquel, el dormidor, el refetor, la cuina, la infermeria, les procures, l´abadia i la sala capitular a més de les diverses cel.les de dia.

Comments Sense comentaris »

Punt de trobada i horaris:

CSSSG: 17:30h.

JAUME I: 18:15h.

born born1

El Born CCM és un espai que es posa al servei de la ciutat amb la voluntat d´incentivar i promoure la reflexió sobre la memòria local, nacional i la memòria dels esdeveniments que afecten les comunitats humanes d´arreu del món. Quatre eixos fan possible aquesta voluntat: les accions als barris per promoure la transmissió dels fets que han marcat la memòria urbana i la història local, l´organització d´actes i debats a la seu central del Born, la formació continuada, i de oferta cultural i artística que promou les propostes nacionals i els projectes internacionals que tenen com a eix la memòria com a herència intangible.

El Born CCM està integrat a l´edifici del que va ser l´antic mercat del Born, inaugurat el 1876.L´edifici forma part d´altres intervencions arquitectòniques d´un moment històric en què Barcelona s´insereix en la modernitat europea. Al subsòl s´ha trobat un jaciment arqueològic amb restes de la delineació dels carrers i les cases de la Barcelona del 1700, que són un testimoni tant de la vida a la ciutat com de les conseqüències del setge del 1714.

 

Comments Sense comentaris »

Política de cookies

Aquest lloc web utiliza cookies perquè gaudeixis d'una millor experiència d'usuari. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies