Arxiu de juliol, 2014

Comments Sense comentaris »

La artesanía y el diseño de la región de Tohoku en el Japón post-tsunami

Una exposición dedicada a la artesanía y el diseño de la región nororiental de Tohoku, devastada por un terremoto de 9 grados, seguido de un tsunami, el 11 de marzo de 2011, se presenta del 4 de julio al 31 de agosto en la Sala 4 del Palau Robert.

La muestra “El Camino de Tohoku: naturaleza, tradición e innovación” exhibe desde utensilios de uso cotidiano hasta accesorios o joyas, elaborados con materiales originales de Tohoku, productos artesanos de esta región que transmiten la sabiduría ancestral de Japón. Después del terremoto, en los últimos años algunos talleres han logrado emprender una gradual recuperación y han vuelto a surgir con nuevos productos, mientras se rehabilita la zona y se recupera el valor las técnicas artesanales, con la colaboración de diseñadores jóvenes. El desastre que sacudió la zona acabó con numerosos talleres, que ya arrastraban desde hacía años un progresivo decaimiento por la falta de jóvenes artesanos dispuestos a mantener vivas las técnicas tradicionales y por el continuo descenso de las ventas de este tipo de productos

foto

Comments Sense comentaris »

El passat 8 de juliol, el Grup CHM Salut Mental va participar en el Focus Grup, una sessió de treball organitzada per l’Espai d’Inclusió de Les Corts a la Seu del Districte. L’objectiu d’aquesta reunió va ser “conèixer de primera mà testimonis que ajudin a identificar les claus de l’èxit o les barreres del turisme inclusiu”, per tal col·laborar en l’elaboració de l’Informe d’Inclusió.

L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat ha impulsat durant el 2014 l’informe d’inclusió que abordarà el tema del turisme, concretament, “el turisme inclusiu com a generador de riquesa” i s’elaborarà des de l’Institut d’Innovació Social d’ESADE i estarà dirigit per la Mar Cordobés.

Per part del Districte, es va comptar amb la participació de Yolanda Anguita, tècnica de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i de Ramon Vila, tècnic del Programa d’Inclusió del Districte.

A la reunió es van posar sobre la taula les motivacions i hàbits de viatge, així com les principals barreres d’accessibilitat. Les diferents entitats i persones representades van poder explicar la seva experiència fent turisme i van destacar tant aquells aspectes que els havien resultat positius i facilitadors com aquells que els suposaven un handicap a l’hora de poder viatjar i fer turisme.

Les entitats presents a la reunió van ser:

  • Escola Paideia
  • Centre Ocupacional les Corts
  • Assemblea per la Diversitat
  • Taller Ocupacional Ariadna
  • Associació de Discapacitats visuals de Catalunya
  • Grup CHM Salut Mental, en representació del qual va assistir l’educador social, Héctor Sió, i un usuari vinculat al SRC-LC i al CSLC

Comments Sense comentaris »

Un jardín japonés es un espacio que invita a la contemplación imitando la naturaleza que trata de reproducir en miniatura, pero a la vez compartiendo códigos estéticos con la caligrafía, el arte y la tradición. Todos los componentes que forman parte del jardín japonés importan un simbolismo y unas normas que informan sobre el significado de la disposición de todos y cada uno de ellos, como si fueran los elementos de una escritura gráfica con una identidad cultural definida. 

Este proyecto que producen Matadero Madrid y Casa Asia delimita el espacio del jardín sobre la planta territorial que ocupa el país. Es un jardín seco rodeado de un mar de sal, en el que las ocho regiones se han convertido en islas, al abrir caminos entre ellas para que el público pueda desplazarse como por el interior de un organismo vivo, a imagen de la naturaleza en cada una de sus representaciones.

Exposición “Un jardín japonés: topografías del vacío”

Comments Sense comentaris »

Del 19.05.2014 al 31.07.2014

DOCfield>14 Fotografía documental Barcelona es la segunda edición de una iniciativa colectiva que quiere reconocer el valor social de la fotografía documental y el fotoperiodismo.

Como una ventana abierta al mundo DOCfield>14 permite descubrir gratuitamente a lo largo de mayo, junio y julio proyectos fotográficos estimulantes y en su mayoría inéditos gracias a un extenso programa de exposiciones y a la complicidad de más de 40 entidades culturales que los acogen.

jacques_leonard_docfield

Comments Sense comentaris »

Quedaremos a las 10:30 en el club y a las 11:00 h en Canaletas para conocer estas dos exposiciones que actualmente se encuentran en el centro de Arte de Santa Mónica.

FAMILY LOVE
DARCY PADILLA

imatge expo

Vaig conèixer la Julie Baird per primera vegada el 28 de gener de 1993. Era al vestíbul de l’hotel Ambassador, descalça, amb els pantalons descordats i amb una criatura de vuit dies en braços. Vivia en un barri de menjadors socials i habitacions barates. El primer record de la Julie amb la seva mare és, als sis anys, emborratxant-se juntes i patint abusos sexuals per part del seu padrastre. 

CATALUNYA CREATIVA (I)
CREATIVITAT+TRADICIÓ

imatge expo

Aquesta mostra enceta un tríptic sobre la creativitat més inquieta, desbordant i renovadora que treu el cap a la Catalunya del nou mil·leni. Aborda el diàleg entre les noves tecnologies i la rica herència del passat mitjançant el llenguatge. Ex memoria spes, de la memòria, l’esperança… i la creativitat.

Comments Sense comentaris »

untitled1Este miércoles 16 de julio realizaremos una ruta por los anticuarios de Barcelona saliendo del club a las 17:30 y pasando por canaletas a las 18:00 h.

Recorreremos la calle de la Palla y la de Banys Nous para conocer sus anticuarios y adentrarnos en el mundo del mueble y el arte decorativo, así como su valor artístico.

Comments Sense comentaris »

Gyotaku: capturar l’ànima dels peixos és una exposició que mostra un atles d’empremtes de peixos realitzats entre els anys 2011 i el 2014 per l’artista Victòria Rabal amb la tècnica japonesa del gyotaku –impressions realitzades amb tinta xina sobre paper japonès-.

L’exposició està formada per més de 150 dibuixos de més de setanta espècies diferents de peixos i mol·luscos. Durant aquests anys, Victòria Rabal va anar de matinada al Mercat Central del Peix de Barcelona on seleccionava i imprimia els peixos de diferents espècies que allà es comercialitzen. A més, també hi trobareu dibuixos fets en mercats d’altres ciutats com ara: Catània, Baton Rouge, Mèxic, Rosario…

La paraula gyotaku està formada per “gyo” peix i “taku” refregar, i es pot traduir com ‘impressió de peixos’.

El gyotaku va néixer al Japó cap a l’any 1800, i s’utilitzava entre els pescadors per recordar les seves captures. La tècnica va prendre força als mercats on s’imprimien els peixos que es posaven a la venda, indicant l’espècie, pes, preu i la data de captura. A mida que la venda avençava, es retiraven les impressions. Avui encara es poden veure aquestes impressions en alguns mercats tradicionals del Japó. Actualment el gyotaku és molt popular entre els pesadors esportius que l’utilitzen com a trofeus dels peixos capturats.

El gyotaku no només recull la fesomia dels peixos sinó també la seva ànima i alhora la seva absència.

Gyotaku

Comments Sense comentaris »

La Obra Social “la Caixa” presenta la exposición Sorolla. El color del mar, que, a través de obras dedicadas al que fue el tema favorito y más popular de su pintura, el mar, indaga en la mirada del pintor y su forma particular de pintar del natural y de utilizar el color.
Nacido en Valencia en 1863, a pesar de que estuvo instalado en Madrid la mayor parte de su vida, Sorolla conservó siempre una intensa añoranza por las playas de su niñez, que queda reflejada en su obra junto con el recuerdo de los juegos infantiles, la libertad, el calor del sol y el frescor de las aguas. Su vida estuvo vinculada de manera muy estrecha a los paisajes de la costa valenciana, de las Islas Baleares y del norte de España, que supo captar con una maestría extraordinaria.

Amplía la imagen. Sorolla. El color del mar. Imagen 03 (Abre en una ventana nueva)

Comments Sense comentaris »

L’avinguda Diagonal va celebrar el passat 19 de juny la segona edició d’una nit de compres que enguany ha dut el títol de “Le Cirque Intenz” i en la que ALCIL va tenir una presència destacada, juntament amb altres entitats del districte de Les Corts. Les 20 persones amb discapacitat contractades pel CET ALCIL van cobrir diferents serveis de logística i manteniment sol·licitats per Amperson Consulting, empresa organitzadora de l’esdeveniment.

Aquestes persones van treballar en equips de 4-5 persones, en torns de 4 o 8 hores, des de les 07:00 del matí del dia 19 fins a les 03:00 del dia 20 de juny. Les tasques que van realitzar van ser: muntatge i recollida de tanques, col·locació i retirada de cintes, vigilància de zones de càrrega i descàrrega reservades per a l’esdeveniment, muntatge, buidatge i recollida de papereres, entre d’altres.

Tant la gestió d’aquesta oferta com la selecció dels treballadors van ser realitzades per l’equip de professionals de l’Àrea d’Inserció Laboral del Grup CHM Salut Mental, en el marc de la línia de col·laboració establerta amb el districte de Les Corts, a partir de “l’Espai d’Inclusió de Les Corts 20+20+20”, per al desenvolupament del seu Programa de prospecció d’empreses.

Els comerços, restaurants i hotels situats entre el tram que va des del carrer Joan Güell fins a Entença van obrir les seves portes i van oferir un festival d’estiu de moda, gastronomia, cultura, lleure i un espectacle artístic que aquest any estava dedicat al món del circ. Des de les vuit del vespre fins a les dues de la matinada, milers de barcelonins i turistes van poder gaudir d’espectacles al carrer i també de l’interior de les botigues per a animar les compres. En les activitats lúdiques circenses van participar uns 200 artistes que van presentar números còmics, cercaviles i actuacions sorpresa.

Com a reclam previ a les rebaixes, els centres comercials van oferir descomptes de fins al 30%. Més de 200 botigues (essencialment en els dos centres comercials) van participar a la Shopping Night 2014.

Comments Sense comentaris »

Política de cookies

Aquest lloc web utiliza cookies perquè gaudeixis d'una millor experiència d'usuari. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies